De nieuwe Streetfighter

De Panigale gaat naakt...!

Naakt, Rauw, Bruut….!

Terug van weggeweest. Na het wegvallen van de eerste StreetFighter die door een motorfabrikant af fabriek werd geleverd, was het even stil.
Maar Ducati slaat terug. En hoe?

Een van zijn vertrouwde jasje ontdaan Panigle, blijkt een volbloed StreetFighter waar menigeen bang van zal worden.
Naakt, Rauw, Bruut……..!

Het wachten wordt beloond.

Na het stopzetten van de productie van zowel de 848 als de 1098 StreetFighter, was het een beetje sappelen met de naakte familie van Ducati. Natuurlijk was daar de Monster, maar de Monster heeft zich in zijn meer dan 25 jarige bestaan een geheel eigen segment toegeëigend. Dus toen er toen er na de introductie van de 1199 Panigale er geen StreetFighter verscheen, viel er toch een gat in de productlijn.

Er werden door de diverse bouwers wel naakte versies getoond (zie bij onze specials bv de Elite II) maar uit Bologna verscheen er maar niets.

Maar ze zijn wakker geworden in Italië. Een jaar na de introductie van de V4 Panigale staat daar de StreetFighter V4.

Superbike waardes in een naked.

Dus je pakt een Superbike. ontdoet hem van zijn kuipwerk, plaatst een stuur op de kroonplaat in plaats van eronder, voeg een stoere boos kijkende koplamp unit toe en maak het af met dubbele GP stijl Wings voor extra down force, en zie, de lang verwachte StreetFighter V4

view vanuit zadel
Öhlins Smart EC 2.0

En wat een gaaf kanon is het geworden. De technische data is bizar. Het V4 Desomosedici Stradale 1103cc blok produceert 208 pk en 123 Nm koppel bij een droog gewicht van slechts 180 kg. Om dat nog in bedwang te kunnen houden is de V4 uitgerust met DTC evo2 (Ducati traction control) , ABS, DWC (Ducati Wheely control), DQS (d\Ducati Quick Shift), DPL (Ducati Power Launce) riding en power modes, en natuurlijk uitgerust met full TFT dashbord en rondom LED verlichting.
Als je voor de S versie kiest komt daar nog eens elektronische Öhlins smart EC2.0 voor vering, achter vering en stuurdemper bij, alsmede de gesmede Marchesini’s

Dus ff in het kort

  • Rauw, Bruut en Naakt
  • Bakken vermogen in het V4 blok
  • Dubbele wings voor maximale down force
  • State off the art electronica
  • en de looks..…………